Over ons

Particuliere belegger met een liefde voor stenen

Looije Properties is een particuliere belegger met een grote voorliefde voor stenen en hart voor de stad. Dat is een breed begrip dat zich vertaald in verschillende soorten vastgoed. Van woningen, tot winkels. Van logistiek vastgoed tot monumentale panden. In 1994 is de organisatie opgericht met een duidelijke visie: het bijdragen aan de vastgoedketen. Dit komt tot uiting in de verschillende objecten welke door de jaren heen zijn aangekocht.

Algemeen

Looije Properties is een dynamische particuliere beleggingsmaatschappij uit Rotterdam. Inmiddels hebben wij al meer dan dertig jaar ervaring en een brede beleggingsportefeuille. Door innovatief management en een daadkrachtige mentaliteit, weet ons team van Looije Properties iedere dag waarde toe te voegen aan bestaand en nieuw verworven vastgoed.

Organisatie

We zijn een kleine organisatie met een Rotterdamse "hands on" mentaliteit waardoor wij bijzonder daadkrachtig, slagvaardig zijn en beslissingstrajecten nooit lang duren.

Beleggingsportefeuille

De huidige beleggingsportefeuille is divers en omvat woningen, winkels, kantoren, bedrijfsverzamelgebouwen en logistieke distributiecentra.

Doelstellingen

De doelstellingen voor de komende jaren zijn het optimaliseren van de bestaande portefeuille met daarnaast een verantwoorde groei.

Onze partners

We zijn trots op onze partners!

“We willen graag bijdragen binnen de vastgoedketen”

Waarden

Voor Looije Properties is het belangrijk om echt wat te betekenen en bij te dragen binnen de vastgoedketen. Wij doen dit door innovatief en proactief management. Het uitgangspunt hierbij is dat het vastgoed op een goede locatie moet liggen.

Verder richten wij ons op de huidige economische ontwikkelingen en denken en werken wij graag mee aan een betere toekomst samen met onze partners. Wij investeren regelmatig in nieuwe en verduurzaamde projecten. Onder meer brengen wij ook graag onze steun aan goede doelen zoals, Support Casper en Yunus Social Business.   

In het verleden is er weinig bezit verkocht waardoor de portefeuille gestaag tot zijn huidige omvang heeft kunnen groeien.

De focus voor de komende jaren is hoofdzakelijk gericht op Nederland, waarbij wij door het aankopen van vastgoed, het ontwikkelen van vastgoed, het transformeren van vastgoed, het renoveren van vastgoed en het eventueel verkopen van vastgoed, onze doelstellingen voor de komende jaren trachten te realiseren.

Mede door intensieve contacten met leidende marktpartijen zoals financiers, beleggers, ontwikkelaars, aannemers, gemeentes en intermediairs, zijn en blijven wij een belangrijke partij in de ( Rotterdamse ) vastgoedwereld waar rekening mee wordt gehouden.

“Vastgoed met liefde voor de stad!

“We willen graag bijdragen binnen de vastgoedketen”

Organisatie

Looije Properties. heeft een kleine organisatie met een Rotterdamse “hands on” mentaliteit waardoor zij bijzonder daadkrachtig, slagvaardig is en beslissingstrajecten nooit lang duren.

Beleggingen met een maatschappelijk oogpunt

Het huidige vastgoedklimaat vraagt om proactief meedenken, vooral op het gebied van ontwikkelingen. Een woningtekort, de klimaatcrisis, de ontwikkelingen in de energiemarkt en het de stedelijke ontwikkelingen.
Looije Properties wil niet alleen iets betekenen, maar ook teruggeven aan de maatschappij. Alle aangekochte panden worden dan ook minimaal verduurzaamd naar het energielabel A++. Ook wordt er verder gekeken in samenwerking met de gemeenten. Hoe kan er worden bijgedragen in de oplossing voor het woningtekort?
Dankzij innovatief management en de daadkrachtige mentaliteit van Looije Properties wordt bijgedragen aan het behoud en ontwikkeling van bestaand vastgoed. Denk aan het betaalbaar houden van sociale huur, maar ook aan de ontwikkeling van nieuwe woningen.

Maatschappelijk oogpunt

Ally Property

Belegging, beheer en verhuur

Vanuit het Rotterdamse kantoor ligt de focus voornamelijk op vastgoed in Rotterdam en omstreken. Looije Properties richt zich enkel op de aankoop en verbetering van de panden. Het beheer en verhuur van de panden wordt verzorgd door de ondernemende vastgoedbeheerder Ally Property. Het actuele aanbod van beschikbare woningen of winkel-/bedrijfspanden is op de website te vinden.