Villa Trompenburg  – Honingerdijk 70 en 80

Omschrijving project

Kenmerken

  • Adres: Honingerdijk 70-80 te Rotterdam 
  • Type: Kantoor
  • Oppervlakte: 1800 m2 
  • Bouwjaar: ca 1859/ 19e eeuw
  • Aankoop: maart 2020
  • Aanvullend: Rijksmonument Villa Trompenburg

Rijksmonument Villa Trompenburg

Een villa midden in het hart van Rotterdam. Uniek en van maatschappelijke meerwaarde. Grenzend aan de plantentuin Trompenburg Tuinen & Arboretum.

In Rotterdam-Kralingen staat deze villa welke begin 19e-eeuw is gebouwd als woonhuis genaamd Huize Zomerlust. Het deed jarenlang dienst als weekend- en zomerverblijf. Enkele decennia later werd het uitgebreid met een koetshuis en verschillende weilanden, waarna het geheel de naam Trompenburg kreeg.

Inmiddels is het buitengedeelte beter bekend als de plantentuin Trompenburg Tuinen & Arboretum. De villa en het koetshuis vormen samen wat vandaag bekend staat als Villa Trompenburg en grenzen nog steeds aan de tuinen. Sinds 2020 is de villa in eigendom van Looije Properties.

Sinds de aanschaf heeft Looije geïnvesteerd in het onderhoud van de villa. Denk aan schilderwerk en het opknappen tot de huidige staat van het pand. De villa heeft vandaag de dag nog steeds authentieke details en zelfs één kamer in compleet originele staat. Vanwege de maatschappelijke meerwaarde is het bijzonder om dit Rijksmonument tot de portefeuille te rekenen.

Villa Trompenburg  – Honingerdijk 70 en 80

Omschrijving project

EEN GREEP uit oNS PORtFOLIO

Bekijk ze op de kaart

“Een belegger met oog voor de keten, van ontwikkeling tot en met woningverbetering.”