De Hendrik

Omschrijving project

Kenmerken

  • Adres: Prins Hendrikkade 10-18 te Rotterdam  
  • Type: Appartementencomplex
  • Oppervlakte: 9.500 m2 
  • Bouwjaar: 1893
  • Aankoop: 01-11-2015
  • Aanvullend: Transformatie van kantoor naar 102 appartementen

Rijke geschiedenis behouden

Op het karakteristieke Noordereiland met uitzicht op de markante en bekende Koningshavenbrug ‘De Hef’ staat een nu nog oud kantoorpand. Dit pand werd in 1893 gebouwd en heeft jarenlang dienstgedaan als Stoomkoffiepelmolen en pakhuis. Tijdens de bombardementen in 1940 bleef het pand beter bewaard dan menig ander pand. In 1968 werd het pand verbouwd tot kantoorgebouw. De Rotterdamse huis-aan-huis-krant ‘De havenloods’ was hier jarenlang gevestigd. De verschillende functies van het pand hebben voor een onsamenhangend uiterlijk gezorgd.

Herontwikkeling op het Noordereiland

In oktober 2021 gestart met herontwikkeling van dit bijzonder pand op het Noordereiland. In samenwerking met de Gemeente Rotterdam is Looije Properties begonnen met de uitwerking van de plannen dit kantoorpand te transformeren tot woningen. Van Wijnen Dordrecht realiseert namens Looije Properties de 102 nieuwe woningen aan de Prins Hendrikkade 10-18. Op de bestaande bouw zijn twee extra verdiepingen geplaatst.

Het pand heeft weliswaar geen monumentale status. Wel draagt het pand een cultuurhistorische waarde als onderdeel van het stadsgezicht op het Noordereiland. Tijdens de herontwikkeling wordt rekening gehouden met authentieke stijl en de nog aanwezige architectonische details.

Huurwoningen in midden en hoog segment

De komst van de nieuwe woningen draagt bij in het actuele probleem van het woningtekort. Zowel het pand als de woningen worden direct ook verduurzaamd tijdens de herontwikkeling. Zo zal het pand verwarmd worden door middel van een warmtepomp.

Iedere woning is voorzien van een Frans balkon. Dit leuke detail verwijst naar de laaddeuren van het oude pakhuis. De nieuwe woningen zijn huurwoningen welke turn key worden opgeleverd.

Short stay

Een deel van de woningen zal worden verhuurd onder het label ‘short stay’. Dit voor de vele expats of buitenlandse studenten die de stad Rotterdam kent. Dit zal variëren van een verblijf van enkele dagen tot maximaal 6 maanden. Deze woningen worden volledige gemeubileerd opgeleverd.

De verwachte opleveringsdatum van de woningen is juli 2023.

EEN GREEP uit oNS PORtFOLIO

Bekijk ze op de kaart

“Een belegger met oog voor de keten, van ontwikkeling tot en met woningverbetering.”