Dordtselaan 

Omschrijving project

  • Adres: Dordtselaan 21-33 te Rotterdam 
  • Type: Appartementencomplex
  • Oppervlakte: 3338 m2 
  • Bouwjaar: 1954
  • Aankoop: juli 2018
  • Aanvullend: 28 2-/3-kamer woningen (A-D) & 27 3-/4-kamer woningen (D-H)

Ontwikkelingen in Rotterdam Zuid

De Dordtselaan is de levendige straat in de Tarwewijk die die Maashaven met Zuidplein verbindt. Van origine werd deze wijk tussen 1900 en 1930 gebouwd voor de huisvesting van de arbeiders. De haven groeide snel en in de Maashaven werden de graanschepen verladen. De reden waar deze wijk zijn naam aan dankt. Vandaag de dag is de Dordtselaan een mengeling van winkels en woningen.

Winkelcentrum Zuidplein en voorzieningen als scholen, gezondheidscentra en speeltuinen bevinden zich op loopafstand. Met alle ontwikkelingen die momenteel gaande zijn, kan dan ook gezegd worden dat de buurt verbeterd wordt. Met projecten als Hart van Zuid, Feyenoord City en de uitbreiding van Ahoy zal Rotterdam Zuid er anders uitzien.

Sociale huur

Een groot deel van de woningen in de portefeuille valt onder sociale huur. Looije Properties hecht veel waarde aan het bewoonbaar houden van de woningen voor mensen uit de verschillende lagen van de samenleving. Ook hier zet Looije Properties zich in om de woningen te verbeteren met het oog op de het woongenot, maar ook met het oog op zaken van ontwikkelingen in de energiemarkt.

Dordtselaan 

Omschrijving project

EEN GREEP uit oNS PORtFOLIO

Bekijk ze op de kaart

“Een belegger met oog voor de keten, van ontwikkeling tot en met woningverbetering.”